Ho'oponopono ile Self I-Dentity (Dr. Hew Len)

Ihaleakala Hew Len, uzun yıllar Havai Devlet Hastanesi’nin suç işleyen akıl hastaları ile ilgilenen adli biriminde uzman psikolog olarak çalışmış bir terapisttir. Hastalarıyla elde ettiği mucizevî sonuçlar çok ilgi çekmiştir.

Ho'oponopono ile Self I-Dentity
 
Hastalarının Sorunlarından %100 Sorumlu Olmak
 
Sorun çözme ve tedavi etmeyle ilgili geleneksel yaklaşımlarda, terapist, sorunların kaynağının hastanın içinde olduğuna inanır, kendi içinde değil. Sorumluluğunun hastanın kedi sorumluluğu üzerinde çalışmasına yardımcı olmak olduğuna inanır. Bu inançlar iyileştirme işlemi boyunca sistemli bir şekilde yok edilebilir mi? 
 
Etkin bir sorun çözücü olmak için terapistin, sorunun konumunun yaratılmış olmasından kendisinin yüzde 100 sorumlu olduğunu kabul etmesi gerekir; bunun anlamı, sorunun kaynağının hastanın içindeki değil kendi içindeki yanlış düşünceler oolduğunu kabul etmesi demektir. Terapistler ne zaman bir sorun olsa kendilerinin de her zaman orada olduklarını asla fark etmiyor gibi görünmektedirler!
 
Sorunu gerçekleştirmekten yüzde 100 sorumlu olmak terapiste onu çözmekten de yüzde 100 sorumlu olmak terapiste onu çözmekten de yüzde 100 sorumlu olma hakkını verir. Terapist Kahuna Lapa'au Morrnah Nalamaku Simeona tarafından geliştirilen bir pişmanlık, affetme ve değiştirme sreci olan güncelleşmiş Ho'oponopono metodunu uygulamak kendisinin ve hastanın içindeki hatalı düşüncelerin kusursuz SEVGİ düşünceleri olarak değiştirilmesine olanak tanır. 
 
Gözleri yaşla doluydu. Ağzının kenarlarında derin çukurlar vardı. "Oğlum için endişeleniyorum," diye hafifçe iç geçirdi Cynthia. "Tekrar uyuşturucu kullanmaya başladı." Acı dolu hikayesini anlatırken,  onun sorunu olarak ortaya çıkan, kendi içideki zararlı düşünceleri temizlemeye başladım.
 
Terapistin ve ailesinin, akrabalarının ve atalarının içinde zararlı düşünceler yerini sevgi dolu düşüncelere bırakırken hastanın ve onun  ailesinin, akrabalarının ve atalarının içinde de aynı şey oldu. Güncelleşmiş Ho'oponopono süreci, terapistin, zararlı düşünceleri SEVGİ'ye dönüştürebilen Asıl Kaynak'la doğrudan çalışmasını sağladı.
 
...
 
Sorun çözmede güncelleşmiş Ho'oponopono yöntemini kullanırken, terapist önce kendi I-Dentity'sini (Kimlik), kendi aklını alır ve başkalarının SEVGİ ya da TANRI diye adlandırdıkları Asıl Kaynak'la bağlantıya sokar. Bağlantıyı sağladıktan sonra, terapist önce kendisinin sonra da hastasının içinde sorun olarak kendini gösteren hatalı düşünceleri düzeltmesi için SEVGİ'ye çağrı yapar. Çağrı, terapist açısından bir pişmanlık ve affetme sürecidir: "Kendim ve hastamda soruna yol açan içimdeki yanlış düşünceler için özür dilerim; lütfen beni affet."
 
Terapistin pişmanlık ve affetme çağrısına karşılık olarak SEVGİ zararlı düşüncelerin değişim sürecini başlatır. Bu ruhani düzeltme sürecinde SEVGİ, öncelikle soruna neden olan zararlı duyguları, ister içerleme, ister korku, öfke, suçlama ya da şaşkınlık olsun, nötralize eder. Bir sonraki adımda SEVGİ, nötralize oolmuş enerjileri bir ıssızlık, boşluk, gerçek özgürlük konumuna bırakarak düşüncelerden temizler.
 
SEVGİ boşalan, özgür kalan düşünceleri bu sefer kendisiyle doldurur. Sonuç? Terapist SEVGİ'yle iyileştirilir, yeniden yapılanır. Terapist iyileştirilince hasta ve onunla ilgili tüm sorunlar da iyileşir. Hastada var olan umutsuzluğun yerinde artık SEVGİ vardır. Ruhundaki kırgınlığın yerinde artık SEVGİ'nin iyileştirici ışığı yer almıştır.
 
..
 
Güncellenmiş Ho'oponopono metodununun mucizesi, her an yeni bir sizle karşılaşmanız ve yönteminin her uygulanışı ile SEVGİ'nin iyileştiren mucizesine daha fazla değer vermenizdir.
 
Kaynak: Vitale, Joe, Zero Limit