Theta Healing (Vianna Stibal)

ThetaHealing, 1994 yılında Vianna Stibal tarafından oluşturulmuştur. Yazar, ilk kitabı olan "Theta Healing" kitabında sistemi detaylarıyla anlatmıştır.

Theta Healing, Yaradan aracılığıyla fiziksel, psikolojik ve ruhsal şifayı; odaklanmış dua ile sağlayan meditasyonel bir süreçtir.

Bu teknik için tek bir gereklilik vardır. Var Olan Her Şeyin Yaratıcısı’na temel inanç. Bunların hepsi Varoluşun Yedinci Seviyesine ve “Her şeyi Yaratmaya Muktedir Olan Yaratıcı Enerji’ye yönlenmenizi sağlar. Tanrı’ya veya Yaratıcı Güç’e saf inancı olan herkes, ThetaHealing ağacının dallarına ulaşabilir ve kullanabilir. (s. 15)

İnsan zihninde beş farklı beyin dalgası vardır. Alfa, Beta Gamma, Delta ve Tetaç Bunlar sürekli hareket halindedir, beyin sürekli olarak bu frekanslarda dalgalar üretir. Her yaptığınız ve ve her söylediğiniz beyin dalgalarınız tarafından düzenlenir.

Teta durumu, hipnozda kullanılan son derece derin gevşeme halidir. Teta’dayken beyin dalgaları saniyede  dörtten yediye kadar bir frekansa yavaşlar. Keşişler, bu hale ulaşabilmek için saatlerce meditasyon yapar ve onun içine girdiklerinde tam bir sakinliğe kavuşabilirler. Teta beyin dalgaları, bilinçaltı gibi sayılabilir; beynimizde bilinçle bilinçaltının arasına konumlanmış olan bir bölgeyi idare eder. bu bölge anıları ve algıları barındırır. ayrıca tavırlarımızı, inançlarımızı ve davranışlarımızı kontrol eder. Bu dalgalar her zaman yaratıcı ve ilham vericidir ve yoğun ruhsal algılarla tanımlanırlar. Bu durumun bize bilinç seviyelerinin altında bir şeyler yapma imkanı verdiğine inanıyoruz. (s. 28)

Bu dört seviyedeki programların kaldırılıp yerine yenilerinin konması sayesinde beden fiziksel rahatsızlığı yenebiliyor ve duygusal tıkanıklıklardan kurtulabiliyor.

1- Öz inanç seviyesi

2-Genetik seviye

3- Geçmiş seviye

4- Ruhsal seviye (s. 36)

Bugün ThetaHealing olarak bildiğimiz şey aslında bin yıllar önce başlamış. Bu tekniklerin zamanın kendisi  kadar eski olduklarına inanıyorum. Zaman zaman insanlık uyandıkça bu teknikleri binlerce  yıl boyunca  kullandılar, sadece bir kez daha uykuya daldılar.

Şimdi bu uzun uyku bitti ve bir kez daha uyanığız. İnsan ruhunda bu tekniği geçmiş ve gelecek bilgileriyle bağlamamıza yardımcı olan doğuştan bir farkındalık olduğuna da inanıyorum. Geçmişte genetik, enerjitik etkiler ve kolektif bilinç meseleler; Yaradan ile birlikte bizim yaratma potansiyeline ulaşmamızı engelledi. Şimdi gelişimin yeni bir geçiş evresine giriyoruz. Şimdi  gücümüzü Her Şeyi Yaradan’ın ilahi kıvılcımları olarak kabul etmeye başlama zamanıdır. ( s. 38)

 

* Kaynak: Vianna Stibal, ThetaHealing, 2018